De keuze van de espresso in jouw drankje.

Starbucks Blonde Espresso, A delicate blend of Latin American and East African Beans, this espresso will captivate your palate with caramel notes, brightly balanced by lemon and orange

Met Starbucks Origin Espresso blijven we koffiesoorten aanbieden, zodat je bijzondere nieuwe koffies van over de hele wereld kunt ontdekken. Maak het deel van je dagelijkse routine gedurende het hele jaar.

Elk van de drie 's werelds belangrijkste geografische gebieden waar koffie groeit, schenkt onderscheidende kenmerken aan de smaak van een koffie. Starbucks Origin Espresso geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit onze klassieke Espresso Roast; of probeer een espresso uit een van de verschillende regio's in je handgemaakte drankje.

Elke Origin Espresso geeft de unieke smaken weer van deze regio's:

  • Latijns-Amerikaanse koffies zoals Guatemala-Antigua zijn doorgaans helder, toegankelijk en vriendelijk, met aroma's die doen denken aan noten of cacao.
  • Afrikaanse koffie zoals Kenia is buitengewoon en verleidelijk, met bloemige aroma's en smaken van bessen en citrus.
  • Koffie uit Azië / Pacific zoals Sumatra zijn krachtig, full-bodied met aardse en kruidige smaken.

Verantwoorde Inkoop

Coffee Farm

Al meer dan 10 jaar werken wij nauw samen met Conservation International om ervoor te zorgen dat het verbouwen en de inkoop van de koffie altijd ethisch verantwoord verlopen, met respect voor de lokale samenleving, landbouw en natuur.

A Taste Adventure

Coffee Beans Plant

Koffieplanten groeien in het equatorial gebied dat we ook wel de ‘coffee belt’ noemen. De drie primaire regio’s zijn Latijnsamerika, Afrika en Azië, elk te onderscheiden door landschap, klimaat en in het bijzonder de unieke karaktereigenschappen die aan de smaak van de koffie kan worden toegeschreven. Onze nieuwe Origin Espresso roasts zijn uitstekende voorbeelden van de unieke smaakkwaliteiten van deze regio’s.

Peru

Peru Farm

Een ronde, gebalanceerde koffie met een medium body,verfijnde zuurgraad en milde smaaktonen van noot.Ooit het hart van het Inca koninkrijk,het weelderige landschap van Peru is nu de thuis van kleinere koffie-boerderijen.Arabica bonen groeien op hun best in de bergen van het Andesgebied door de wisselende weersomstandigheden, zon en regen, en door de bescherming van de schaduwen van de omliggende bomen.Het resultaat is de hoogte kwaliteit van single-origin bonen die voor een unieke smaak zorgen.

Guatemala Antigua

Picture Of Mountain

Met zijn medium body en verfijnd in de zuurgraad, biedt deze Origin Espresso zachte kruidige smaken en heeft een subtiele cacao-achtige textuur. Genesteld tussen drie vulkanen, dit weelderige deel van het zuiden van Guatemala heeft grote hoogten en leemgronden. Deze condities bieden een bijna ideale omgeving voor de koffieboeren en koffieliefhebbers.

Colombia Nariño

Columbia Narino

Deze Colombiaanse heerlijkheid geeft een explosie aan smaken en een sappig mondgevoel en sterke, soepele smaak, die toe te wijden is aan de rijkdom van de vulkanische bodem waarop hij groeit. Het feit dat deze koffie groeit op 2.000 meter hoogte, gelegen te midden van het prachtige en uitgesproken Colombiaanse platteland, geeft de opmerkelijke afwerking, droog met hints van noten, en zorgt dat deze superieure koffie een klasse apart is.

Starbucks® Ethiopia

Ethiopia Farm

Met een fluweelzachte textuur en tonen van pure chocolade, zoete citrus en scherpe, verwarmende kruiden is dit ons eerbetoon aan de bakermat van de koffie. Op de oude hellingen van Afrika's Great Rift Valley zijn de koffiebomen voortgekomen uit de rijke vulkanische bodem. In deze negende-eeuwse hooglanden begonnen Arabica koffiebonen hun lange reis van Ethiopië naar de rest van de wereld, rechtstreeks naar jouw kopje.

Kenya

Landscape of trees in Kenya

Een espresso als geen ander, een mix van bonen met een volle body, sappig en complex. Je kunt Kenya herkennen aan de citrussmaak – meestal grapefruit, maar soms citroen of een friszure sinaasappel. Kenia's grote hoogten, zijn ideale klimaat en een sterke traditie hebben geholpen premie Keniaanse koffie zoals deze tot 's werelds meest geliefde. Deze koffie sprankelt met een heldere rinsheid waardoor hij zo verfrissend is. En het is een geweldige ijskoffie op een hete zomerdag.