Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Embracing Sustainability, go green! 💚

Vanaf 1 juli 2023 brengen we kosten in rekening voor alle wegwerp items gemaakt van plastic. 

Bij Starbucks ligt de focus op het creëren van een positieve impact op de wereld om ons heen waar duurzaamheid een groot onderdeel van is. Met de juiste aanpassingen maken we een groot verschil, daarom kondigen we met trots onze toewijding aan duurzaamheid aan wat zich zal uiten in meerdere projecten dit jaar. Om te beginnen met het doorvoeren van de nieuwe regelgeving in lijn met de inspanningen van de overheid om plastic afval te verminderen. 

Vanaf 1 juli 2023 voeren we een heffing in voor wegwerpproducten die plastic bevatten. Dit geldt voor: Wegwerpbekers die plastic bevatten: 10 cent* Wegwerp-verpakkingsmateriaal voor voedingswaren die een bepaald type plastic bevatten: 5 cent** 

Een deel van deze kosten zal worden gedoneerd aan de volgende externe goede doelen:

Wij geloven dat we door verandering te omarmen en een cultuur van milieubewustzijn te stimuleren, een betere toekomst kunnen creëren voor onze planeet. Deze kosten dienen als een vriendelijke herinnering aan de impact van wegwerpproducten en inspireren ons allemaal om duurzamere praktijken te omarmen. Dit zijn de hoofddoelen van deze veranderingen:

 • Afvalvermindering

  Het doel is om afval te minimaliseren en een circulaire economie te bevorderen. Door kosten in rekening te brengen voor wegwerpbekers en verpakkingen, streven we ernaar om bij te dragen aan de motivatie van onze klanten om hun herbruikbare bekers mee te nemen, waardoor de hoeveelheid afval aanzienlijk wordt verminderd. Daarom belonen we klanten die hun bestelling plaatsen met een herbruikbare beker (van elk merk) met een korting van €0,30, omdat er geen wegwerpbekers van plastic worden gebruikt. Ontdek ons volledige assortiment herbruikbare bekers in de winkels.

 • Bescherming van het milieu

  Wegwerpbekers en verpakkingen voor eenmalig gebruik dragen bij aan het groeiende probleem van plasticvervuiling. We moedigen iedereen aan om de milieugevolgen te overwegen en alternatieven te zoeken om afval te verminderen.

 • Behoud van hulpbronnen

  Het produceren van wegwerpbekers en verpakkingen verbruikt waardevolle hulpbronnen, zoals water en energie. Door de vraag naar wegwerpproducten te verminderen, dragen we bij aan het behoud van deze kostbare hulpbronnen voor toekomstige generaties.

 • Samenwerken voor verandering

  Als onderdeel van een wereldwijde gemeenschap begrijpen we dat onze acties een significant verschil kunnen maken. Door te voldoen aan de regelgeving van de overheid en deze veranderingen te omarmen, werken we samen aan een groenere en meer duurzame toekomst.

We begrijpen dat het wennen aan deze veranderingen tijd kan kosten, maar we geloven dat kleine stappen kunnen leiden tot grote prestaties. We nodigen je uit om samen met ons op deze reis te gaan door duurzame keuzes te maken en deel uit te maken van de oplossing. Bedankt voor je voortdurende steun in onze inzet voor duurzaamheid. 

*Dit geldt voor onze geheel plastic wegwerpbekers voor koude dranken en papieren wegwerpbekers voor warme dranken, door een dunne laag plastic.

** Sommige van onze wegrestaurants rekenen 10 cent voor de verpakking van voedsel.