Starbucks™ Shared Planet™

Starbucks™ Shared Planet™ is onze inzet om zaken te doen op manieren die goed zijn voor mensen en voor de planeet.

Het is onze missie om koffie van de hoogste kwaliteit, ethisch ingekocht en verantwoordelijk verbouwd, te kopen. Om onze eigen milieuvoetafdruk te verminderen en te vechten tegen klimaatverandering en om iets terug te geven aan de buurten en gemeenschappen waar we deel van uitmaken. Dankzij de klanten die onze koffie kopen, kunnen we ons hier samen voor inzetten en dit ook waarmaken, op een werkelijk internationale schaal.

Verantwoordelijk handelen

We hebben ons er altijd voor ingezet om verantwoordelijk zaken te doen en ons op een manier te gedragen die het vertrouwen en respect van onze gasten en buren verdient - van het creëren van een geweldige plek om te werken tot het garanderen dat onze gasten toegang hebben tot informatie over de voedingswaarde van onze producten. Starbucks™ Shared Planet™ betekent dat we ons concentreren op de kerngebieden waar we de grootste invloed hebben - ethisch inkopen, rentmeesterschap voor de omgeving en betrokkenheid bij de buurt.

Boven alles geloven wij in het betrekken van onze belanghebbenden bij onze activiteiten, het samenwerken met hen en eerlijke communicatie. Vanaf 2001 is één van de manieren waarop we hebben geprobeerd dit te doen het produceren van een Global Responsibility Report waarin onze inspanningen om verantwoord zaken te doen worden beschreven.