Waterbesparing

Water is een kostbare natuurlijke hulpbron. En als hoofdingrediënt in de meeste van onze dranken is het van essentieel belang voor het functioneren van onze vestigingen.

Een groot gedeelte van het water dat we in onze vestigingen gebruiken is voor het zetten van koffie- en theedranken en voor de activiteiten in de keuken, zoals het laten draaien van vaatwassers en ijsmachines. We zijn continue op zoek naar mogelijkheden om water te besparen.

Wat we hebben gedaan

We implementeren nieuwe alternatieven voor het doorlopende spoelsysteem dat wordt gebruikt om keukengerei schoon te maken waarvan we denken dat het ons watergebruik over de hele wereld aanzienlijk zal verminderen.

We blijven waterbesparende technologie in de specificaties van onze apparatuur opnemen. In onze vestigingen in Nederland gebruiken onze mechanische vaatwassers minder dan vier liter water per cyclus door hoge druk-sproeiarmen.

We gebruiken een stoot water onder hogere druk om blenderbekers te reinigen in plaats van een lopende kraan. We hebben onze espressoapparaten ook zo ingesteld dat ze minder water afgeven wanneer ze kleine espressoglaasjes spoelen. En we trainen onze partners (werknemers) om de koelelementen van ijsmachines schoon te houden om de hoeveelheid hitte van de machines te verminderen en het smelten van ijs te minimaliseren.