Winkelontwerp

Duurzaam ontwerp en duurzame bouwmethoden zitten in ons DNA.

Interior of Starbucks Reserve store with fireplace surrounded by firewood and wooden chairs
 

We geloven dat een koffiehuis een plek moet zijn waar je contacten legt. We geloven dat het naadloos in de buurt moet passen. En we geloven dat de gevolgen voor het milieu zo klein mogelijk moeten zijn.

Onze winkelontwerpen zijn geworteld in onze koffiegeschiedenis, en in Starbucks™ Shared Planet™: onze doelstellingen voor betrokkenheid bij de gemeenschap en rentmeesterschap voor de omgeving. Onze ontwerpen reflecteren daarom de aard van de omgeving van een vestiging en hebben zo weinig mogelijk impact op het milieu.

Bij het bouwen en renoveren van onze vestigingen maken we gebruik van lokaal gevonden materialen en lokale bouwvakker. Daarnaast gebruike we waar mogelijk hergebruikte en gerecyclede elementen. Als richtlijn voor onze inspanningen gebruiken we het US Green Building Council’s LEED® certificeringsprogramma als een graadmeter voor succes. (LEED® is een afkorting van Leadership in Energy and Environmental Design.)

voor Al onze nieuwe eigen vestigingen zijn vanaf eind van 2011 voorzien van LEED-certificaten.

We hebben vier ontwerpconcepten voor onze nieuwe en gerenoveerde vestigingen. Hieronder vind je daar meer informatie over:
  • Erfgoed -koffiehuizen herinneren aan de koophandelsoorsprong van onze eerste vestiging aan de historische Pike Place Market in Seattle, met verweerd hout, betonnen vloeren of tegelvloeren, metalen krukken en fabriekachtige verlichting. Grote groepstafels, fauteuils en houten luiken roepen de sfeer op van de vorige eeuwwisseling.
  • Ambachtelijke vestigingen reflecteren het industriële verleden van markten in grote steden en zijn geïnspireerd op het modernisme van de jaren ´30. Kenmerkend zijn eenvoudige materialen, zoals blootliggende stalen balken, gemetselde muren, fabrieksglas en met de hand opgepoetst hout in een creatieve ontmoetingsplek voor cultuur en kunst.
  • Regionaal modern is een trendsettende comfortabele en gastvrije stijl. We gebruiken heldere, loftachtige ruimtes vol licht die worden geaccentueerd met op de regio geïnspireerd meubilair en cultureel relevante stoffen en creëren zo een kalm en modern rustpunt in de drukte van de snelle wereld.
  • Concept-vestigingen zijn unieke omgevingen die door onze designers zijn gecreëerd om innovaties binnen het koffiehuis te kunnen verkennen. We noemen ze onze “ontwerpspeeltuinen”. Dat gevoel van verkenning delen we met iedereen die langskomt, door dagelijkse koffie- en theeproeverijen, kunstevenementen en bijeenkomsten voor de buurt.