Coffee Masters

Bootcamp voor barista's

Barista in black Coffee Master apron serves a cup of coffee

Heb je je weleens afgevraagd waarom sommige barista's bij Starbucks zwarte schorten aan hebben in plaats van de gewone groene? Dat betekent dat zij Coffee Masters zijn. Experts in alles wat met koffie te maken heeft en getraind om de allerbeste te zijn.

Zoals sommige mensen 'iets hebben' met taal of een mooi landschap, zo zijn er mensen die een diepe passie koesteren voor koffie. We zijn ervan overtuigd dat iedereen gegrepen kan worden door de aantrekkingskracht van de koffieboon en daarom staat ons programma voor Coffee Master open voor iedereen die bij Starbucks werkt (we noemen hen partners); zelfs als ze het verschil nog niet weten tussen een crema en een cappuccino.*

Vanaf dag 1 worden nieuwe partners de kneepjes van het vak bijgebracht en worden zij langs het verleidelijke pad van smaak en textuur gevoerd. We nemen hen mee op een reis langs de verschillende teeltregio's in de wereld en helpen hen een echte kennerssmaak te ontwikkelen. Ze leren niet alleen basiskennis over koffie en de rijke geschiedenis ervan, maar ook hoe ze hun eigen koffie kunnen klaarmaken en dit aan jou kunnen demonstreren in de winkel.

Maar voor sommige Starbucks partners is dit nog niet genoeg. Ze willen zich met hart en ziel in koffie verdiepen en het hoogste niveau van erkenning binnen Starbucks bereiken: ze willen Coffee Master worden. Deze hardwerkende partners moeten voor vijf zware trainingen slagen, worden beoordeeld door vakmensen, moeten perfect bereide dranken kunnen maken en zelfs een toespraak houden tijdens het jaarlijkse Starbucks-congres.

Want voor Coffee Masters is dit hun ziel en zaligheid en hun missie.

En jij profiteert van deze expertise met hun oneindige kennis en hun behulpzaamheid. Zij willen je graag helpen om jouw perfecte kopje koffie te vinden en je kunt ze overal in het land vinden in onze Starbucks-vestigingen. Dus wil je meer leren over koffie van de beste kenners: kom onze Coffee Masters ontmoeten en ontdek jouw perfecte kopje koffie.

* (WIST JE DIT? Crema is een dun laagje schuim bovenop een kopje espresso).