Veelgestelde vragen over koffiezetten

Hoe kun je koffie het beste bewaren? Hoe lang blijft koffie vers?

Zodra koffie is gebrand, begint het zijn smaak langzaam te verliezen door blootstelling aan lucht en vochtigheid. Daarom raden we je aan je koffie elke week vers te kopen, deze in een luchtdichte container te bewaren en pas te malen kort voordat je koffie gaat zetten. Koffie in een gesloten FlavorLock™-pak blijft wel een paar maanden vers.

Wat is een FlavorLock™-pak?

Onze unieke FlavorLock™-technologie gebruikt een speciaal eenrichtingsventiel dat de kooldioxide die door versgebrande koffiebonen wordt afgegeven, laat ontsnappen, zonder dat er aromavernietigende zuurstof het pak binnenkomt. Alle Starbucks-koffie die in pakken van 225 g en 450 g wordt verkocht, wordt binnen twee uur na het branden in onze luchtdichte FlavorLock™-pakken verpakt, zodat de koffie vers blijft tot je hem gaat gebruiken.

Wat voor soort maling moet ik gebruiken?

Voor die verse koffiesmaak raden we je zoals bekend aan te beginnen met de hele koffieboon en deze vers te malen elke keer dat je koffie zet. Of, als je dat liever doet, kun je het pak koffiebonen naar je plaatselijke vestiging brengen en om een aangepaste maling vragen.

Filterkoffie kun je het beste maken met een universele maling die beschikbaar is in gemalen koffiesoorten of met een maling die speciaal geschikt is voor een plat of kegelvormig filter. Alle Starbucks-vestigingen kunnen koffie malen volgens deze specificatie. Bij espressomachines luistert de maling zeer nauw en is een zeer fijne maling nodig, 30-35 seconden in een koffiemolen met messen. Een te langzame of snelle shot wordt vaak veroorzaakt door een maling die te fijn of te grof is, door bevroren of gekoelde bonen en door het te hard of niet hard genoeg aanstampen van de koffie.