Ondersteunen van boeren en hun gemeenschappen

Verantwoordelijk verbouwde, ethisch verhandelde koffie betekent samenwerken met boeren om koffie te produceren op manieren die voordelen opleveren voor hun bedrijf, hun gemeenschappen en het milieu.

We weten dat ons succes op de lange termijn is gekoppeld aan het succes van de duizenden boeren die onze koffie verbouwen. Daarom werken we met boeren ter plaatse om de koffiekwaliteit te helpen verbeteren en investeren we in leenprogramma´s voor gemeenschappen waar koffie wordt verbouwd. Het is niet alleen gewoon goed, het is ook goed voor ons bedrijf. Door koffieboeren te ondersteunen en hun gemeenschappen te versterken garanderen we een gezonde aanvoer van hoogwaardige koffie voor de toekomst.

Ons doel

We zijn van plan om onze toezegging voor leningen aan boeren te verhogen tot US $20 miljoen tegen 2015 om de milieu-impact van de koffieproductie te verminderen.

Wat we hebben gedaan

Ondersteuningscentra

Starbucks heeft Farmer Support Centres opgezet in Costa Rica en Rwanda om de lokale boeren te voorzien van hulpbronnen en expertise om de productiekosten te helpen verlagen, schimmelinfecties te verminderen, de kwaliteit van de koffie te verbeteren en de productie van premium koffie te vergroten.

Leenprogramma´s

Tijdens de groei- en oogstcycli spreken veel koffieboeren hun bescheiden reserves aan om de onkosten te dekken totdat ze hun gewassen kunnen verkopen. Sommige boeren hebben misschien zelfs geldgebrek, waardoor ze hun gewassen vroegtijdig – en voor minder geld – aan lokale opkopers moeten verkopen.

Starbucks zorgt voor financiering van organisaties die leningen verstrekken aan koffieverbouwers, waardoor ze hun gewassen op het best mogelijke moment kunnen verkopen om de juiste prijs te krijgen. De leningen helpen boeren ook om te investeren in hun boerderij en om grote verbeteringen te doen. In de loop der tijd hebben we meer dan US $15 miljoen verstrekt aan een groot aantal verschillende boerenleenfondsen.