De ingrediënten

Roasting coffee beans

De perfecte espresso begint altijd met de beste kwaliteit Arabica-koffiebonen, die perfect gebrand zijn volgens onze specificaties. Sinds we onze espresso-branding meer dan 30 jaar geleden ontwikkelden, zijn we doorgegaan met het perfectioneren van het brandings- en melangeproces zodat deze donkere branding een karamelachtige zoetheid en een zachtzure diepte biedt. Om dat aroma volledig te behouden, malen we de bonen vers voor elke espressoshot.

Onze espressobonen zijn altijd ethisch verantwoord geproduceerd en 100% Fairtrade. Dus ze smaken niet alleen goed maar zijn ook van goede afkomst. Espressobonen zijn echter nog maar het begin. Een goede espresso heeft ook goede melk nodig. Er is vaardigheid en tijd voor nodig om melk zo te stomen dat je een fluweelzacht schuim van minuscule belletjes krijgt. Het is dit ;'microschuim' dat het zoetst en romigst smaakt.

De uitdaging voor de barista is het mengen van de gestoomde melk met de espresso in minder dan 10 seconden. Daarna begint de rijke schuimlaag bovenop een zojuist ingeschonken espresso uiteen te vallen en verandert de smaak. Een perfecte timing is daarom eveneens essentieel om jouw kopje koffie perfect te laten smaken.