Diversiteit bij Starbucks

We streven ernaar een cultuur te stimuleren waarin diversiteit wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Het spreekt daarom vanzelf dat onze leidraad is dat diversiteit een integraal onderdeel is van alles wat we doen.

Starbucks employee connecting with farmers
Onze bedrijfsbrede diversiteitsstrategie richt zich op vier gebieden: partners, gasten, leveranciers en gemeenschappen:
  • Partners (onze werknemers) - We selecteren partners die net zo divers zijn als de gemeenschappen waarin we actief zijn.
  • Gasten - We bieden de Starbucks-ervaring aan alle gasten, waarbij we hun unieke voorkeuren en behoeften erkennen en erop reageren. We proberen een uitzonderlijke ervaring te bieden aan gasten door onze gasten op een cultureel relevante manier te benaderen.
  • Gemeenschappen - We ondersteunen en investeren in lokale wijken en wereldwijde gemeenschappen via strategische samenwerkingsverbanden en economische ontwikkelingsmogelijkheden waarmee we de banden versterken in de buurten waarin we zaken doen.
  • Leveranciers - We zijn een vertrouwd en benaderbaar bedrijf voor leveranciers. Via ons diversiteitsprogramma werken we eraan vaker zaken te doen met leveranciers die worden geleid door leden van minderheidsgroepen.

Starbucks streeft ernaar een werkplek te creëren waarin mensen met verschillende achtergronden worden gewaardeerd en gerespecteerd en waarin werknemers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. We hebben aandacht voor de unieke combinatie van talent, ervaring en mogelijkheden van elke partner, wat bijdraagt aan het succes van Starbucks.

We verwachten daarom van onze partners dat ze alle gasten tegemoet treden in de geest van verwantschap, tolerantie en menselijkheid zodat iedereen zich welkom voelt in onze winkels.