University Village

Al tientallen jaren is de grote Starbucks in het winkelcentrum van het University Village in Seattle een van onze drukste vestigingen, geliefd bij grote groepen van studenten die er studeren en winkelend publiek dat wat rust zoeken tijdens het shoppen. 

Toen de tijd was gekomen om deze legendarische vestiging te renoveren, zochten we manieren om hem nog uitnodigender en inspirerender te maken, met grote groepstafels, warme houten elementen en overal groene designelementen.

Kenmerkende winkelelementen

  • Het redwood-hout aan de buitenkant komt van hergebruikte palen uit hopvelden in het oosten van de staat Washington.
  • Het hout voor de tafels is gered van een omgevallen es uit de buurt Wallingford in Seattle.
  • De gebruikte verven, lakken en lijmen zijn zo ontwikkeld dat ze niet in de weg zitten van het aroma van de koffie.
  • Het leer op de bar is afval van schoenen- en autofabrieken.
  • Het hout dat is gebruikt voor elementen aan de wanden is gerecycled van sporttribunes van scholen.
  • Het wandtapijt is gemaakt van juten koffiezakken van onze plaatselijke branderij.
  • Toiletten met dubbele spoelknop en waterbesparende kranen verminderen ons watergebruik aanzienlijk.
  • Het gebruik van led- en CFL-lampen vermindert ons energieverbruik.
  • Meer dan 80% van het bouwafval is gered van de vuilnisbelt en opnieuw gebruikt of gerecycled.