STAPJE-VOOR-STAPJE

  1. Measure and boil

    Meten en koken

    Meet zoveel water af als je nodig hebt om’koffie te zetten, plus een beetje extra om de filter te spoelen en breng het aan de kook.
  2. Pour Hot Water Into Filter Cup

    Filter voorbevochtigen

    Was voorzichtig de papierenfilter met heet water en doe het spoelwater weg. Dit geeft jouw koffie de puurst mogelijke smaak.
  3. Measure and grind

    Meten en malen

    Daarna de koffie afmeten. Bij overgieten, koffie voor een papieren filter gebruiken. Het i’s een relatief fijne korrel die op kristalsuiker lijkt. Reken 2 eetlepels koffie per kopje water.
  4. Pour and pause

    Gieten en pauzeren

    Gebruik heet water dat net stoom afblaast en vul de filter half om het koffiedik te doordrenken. Wacht 10 seconden en laat de koffie trekken. Dit zorgt ervoor dat de koffie gelijkmatig gehydrateerd wordt en dat de smaak zich begint te ontwikkelen.
  5. Complete the pour and enjoy

    Voltooi het gieten en geniet

    Voeg langzaam de rest van het water toe, door in kleine cirkels op het koffiedik te gieten.  Direct genieten.
    TIP: Om op constante wijze te overgieten, een timer gebruiken. In 3 minuten zou je een kopje kunnen zetten.