STAPJE-VOOR-STAPJE

  1. Pre-moisten filter

    Filter voorbevochtigen

    Was voorzichtig de papierenfilter met heet water en doe het spoelwater weg. Dit geeft jouw koffie de puurst mogelijke smaak.
  2. Choose the right grind

    Kies de juiste maling

    Voor overgieten koffie voor een papieren filter gebruiken. Het is een relatief fijne korrel die op kristalsuiker lijkt.
  3. Measure coffee grounds

    Meten

    Met ijs overgoten koffie wordt gezet met dubbele sterkte en verdund met ijs, dus 4 eetlepels koffie voor elk kopje heet water.
  4. Pour and pause

    Gieten en pauzeren

    Gebruik heet water dat net stoom heeft afgeblazen en vul de filter half om het koffiedik te doordrenken. Wacht 10 seconden en laat de koffie trekken. Zo wordt het gelijkmatig gehydrateerd en begint de smaak zich te ontwikkelen.
  5. Complete the pour

    Voltooi het gieten

    Voeg langzaam de rest van het water toe, door in kleine regelmatige cirkels op het koffiedik te gieten.
  6. Add ice

    IJs toevoegen

    Giet de gezette koffie over vers ijs om af te koelen en dien onmiddellijk op.
    TIP: Afrikaanse koffies zijn populair om over ijs te gieten, vanwege de uitmuntende pittige, scherpe en sprankelende smaak met een vleugje citroen.